Hopp til innhold

UD advarer norske borgere om forverret sikkerhetssituasjon i Israel og Palestina

Norske myndigheter sendte lørdag en melding til norske borgere i Israel og de palestinske områdene, der de advarer om den forverrede sikkerhetssituasjonen.

– Sikkerhetssituasjonen er ytterligere forverret etter flere voldelige hendelser i Jerusalem. Det forventes demonstrasjoner og opptøyer på sjekkpunkter og veikryss, i bysentra på Vestbredden og i Øst-Jerusalem, i og ved Gamlebyen, står det i meldingen ifølge Utenriksdepartementet.

– Nye hendelser kan ikke utelukkes. Alle reisende bes utvise aktsomhet og følge anvisninger fra lokale myndigheter, heter det videre.

En væpnet palestiner skjøt og drepte sju israelere utenfor en synagoge i okkuperte Øst-Jerusalem fredag før han selv ble drept. Lørdag ble to israelere såret da en 13-årig palestiner åpnet ild i Silwan, ifølge israelske myndigheter. 13-åringen ble skutt av forbipasserende og brakt til sykehus.

UD har siden i fjor høst frarådet alle reiser til Nablus og Jenin på den okkuperte Vestbredden. I Jenin ble ni palestinere drept i en israelsk militæraksjon torsdag.'

(NTB).

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no