Hopp til innhold
Stortinget
Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Trontaledebatten 2015

Oppsummert

Trontaledebatten holdes mandag 5. og tirsdag 6. oktober. Temaet er innholdet i regjeringens trontale.

  • – Flyktningene vil koste milliarder

    Flyktningstrømmen vil koste Norge milliarder, sier statsminister Erna Solberg (H) – men vil foreløpig ikke si hvor pengene skal tas fra. Det vil først bli klart når regjeringen legger fram sin tilleggsproposisjon til årets statsbudsjett 13. oktober.

  • Krever flyktningsvar fra Jensen

    Jonas Gahr Støre (Ap) krever at finansminister Siv Jensen (Frp) klargjør om hun fortsatt mener at kommunene bør boikotte bosetning av flyktninger. Støre gjentok kravet under replikkvekslingen med statsminister Erna Solberg (H) i trontaledebatten.

  • – Vil støtte mottaksapparatet

    Statsminister Erna Solberg melder at regjeringen vil legge frem et tilleggsnummer til statsbudsjettet for å støtte mottaksapparatet for asylsøkere. – Vi kommer til å måtte ruste opp hele mottaksapparatet for å håndtere asyltilstrømningen, sa Solberg.

  • – Trenger et nytt skattesystem

    Reformen skal både sikre vekst på lang sikt og nye arbeidsplasser på kort sikt. – Det er mulig å oppnå samtidig som vi sørger for at de med den sterkeste ryggen bærer den tyngste børen, sa statsminister Erna Solberg i trontaledebatten i Stortinget.

  • Ber regjeringen stanse Dublin-retur

    SV-leder Audun Lysbakken fram forslag om at Stortinget ber regjeringen ta i bruk den humanitære klausulen i Dublin-forordningen, slik at alle syriske flyktninger i Norge får behandlet sine søknader her, uavhengig av første ankomstland.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no