Hopp til innhold

To drept i rakettangrep i østlige Ukraina

To personer mistet livet i et russisk rakettangrep i det østlige Ukraina natt til torsdag. Ti mennesker ble opprinnelig meldt såret og fem savnet.

Det russiske rakettangrepet traff to boligblokker i Donetsk-regionen øst i Ukraina torsdag. I tillegg til de to drepte, ble også flere familier begravd i ruinene.

Russland avfyrte seks raketter mot tre småbyer i regionen gjennom natten, skrev Ukrainas innenriksminister Ihor Klymenko på meldingstjenesten Telegram torsdag morgen.

– Pokrovsk, Novohrodivka og Myrnohrad ble rammet. Ti personer ble såret i angrepet, deriblant fire barn. Det letes fremdeles etter ytterligere fem personer i ruinene, skriver innenriksministeren.

Ifølge Klymenko er en familie med fire barn, to på 13 år, blant dem som er rammet. En boligblokk, ni bolighus, en politistasjon, biler og garasjer ble også delvis ødelagt i angrepet.

Russiske styrker har okkupert store deler av Donetsk og den russiske regjeringen har sagt at de har til hensikt å ta over hele regionen. Det ukrainske militæret sier deres luftvern skjøt ned 14 av 20 russiske droner gjennom natten. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no