Kulturhuset Krudtønden
Foto: Martin Herman Wiedswang Zondag / NRK

Terrorangrep i København

Oppsummert

To ble drept og flere såret i angrepene mot en synagoge og et seminar om ytringsfrihet i København. Den antatte gjerningsmannen Omar El-Hussein er drept.

 • København mintes terrorofre

  Flere hundre mennesker samlet seg i kveld på Østerbro i København for å minnes ofrene for terrorangrepene for ett år siden. Det ble lagt ned blomster ved kulturhuset Krudttønden, før folk gikk mot synagogen. Underveis ble det tent 1800 lykter.

  Tente fakler står langs en vei i København til minne om terrorofrene for ett år siden
  Foto: CLAUS BECH / Afp
 • Terrorofre hedres med minneplate

  En minneplate settes opp i Folketinget i Danmark for å hedre de to ofrene som ble drept i skyteangrepene i København for ett år siden. En filmskaper ble drept under et debattmøte i Krudttønden, og en mann ble drept da han holdt vakt utenfor synagogen

 • Fire tiltalt for København-terror

  De fire mennene som har vært varetektsfengslet i forbindelse med angrepet mot Krudttønden i København i fjor, er tiltalt for medvirkning til terror, melder dansk TV 2. En dansk regissør ble drept. Kunstneren Lars Vilks var til stede under angrepet.

 • København-terror i retten i mars

  Rettssaken mot de fem mennene som er siktet for å ha hjulpet Omar El-Hussein med drap og drapsforsøk i København i januar, kan begynne til våren. Ingen er ennå tiltalt i saken, men Københavns bystyre har satt av 30 dager til rettssaken, melder NTB.

 • Kritikk av dansk terror-handtering

  Under terroraksjonen i København i februar gjekk det nesten fire timar frå angrepet mot kultursenteret Krudttønden til politiet sette ut vakter utanfor synagogen i Krystalgaden, går det fram av ein rapport frå Rigspolitiet. To vart drepne i angrepet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no