NRK Meny
Sture Bergwall
Foto: HENRIK MONTGOMERY / NTB scanpix

Sture Bergwall frifinnes

Oppsummert

En svensk domstol har besluttet at den tvungne psykiatriske behandlingen av Sture Bergwall skal avsluttes. Sture Bergwall, tidligere kjent som Thomas Quick. Han ble dømt for åtte drap i Sverige og Norge, men er senere frikjent.

 • Kjetil Saugestad om Bergwall-saken

  NRK-journalist Kjetil Saugestad om påtalemyndighetens håndtering av saken mot Sture Bergwall (tidligere Thomas Quick)
 • Politiet ikke kritiske nok

  Norsk politi var ikke kritiske nok i etterforskningen av Sture Bergwall - tidligere kjent som Thomas Quick. Det mener en arbeidsgruppe som har forsøkt å finne ut hvordan Bergwall kunne bli dømt for drap han senere ble frikjent for.

 • NY rapport om Quick-saker torsdag

  Sture «Thomas Quick» Bergwall ble dømt, men deretter frikjent, for drapene på Therese Johannessen, Trine Jensen og Gry Storvik. Riksadvokatembetet mottar torsdag en rapport fra en arbeidsgruppe oppnevnt av Riksadvokaten om myndighetenes innsats (NTB).

 • – Jeg har tatt ansvar

  Sture Bergwall, kjent som Thomas Quick, sier at han har tatt ansvar for sine forklaringer der han har erkjent et 30-talls drap han nå er frikjent for. Han skriver nå bok om sin versjon av historien, sier han i intervju med Sveriges Radio.

NRK-journalist Kjetil Saugestad om påtalemyndighetens håndtering av saken mot Sture Bergwall (tidligere Thomas Quick)
Sture Bergwall om løslatelse
Vi skal undersøke mulige systemfeil og eventuell endringer i det svenske systemet i kjølvannet av Thomas Quick-saken, sier Tor Langbach, spesialrådgiver i Domstoladministrasjonen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no