Hopp til innhold

Støre innrømmer SMK-feil under Solberg-tiden

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) innrømmer overfor kontrollkomiteen at embetsverket gjorde feil i journalføringen under Erna Solbergs (H) regjeringstid.

Kontrollkomiteen på Stortinget stilte forrige uke flere nye spørsmål til Statsministerens kontor (SMK) angående journalføring og rutiner i forbindelse med Sindre Finnes' aksjesak.

SMK fikk flere ganger vite at Finnes aktivt handlet aksjer mens Erna Solberg var statsminister, men holdt dokumentene unna den offentlige journalen som både allmennheten og pressen har tilgang til, skriver E24.

Dette var feil, innrømmer nå statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på vegne av SMK.

– Gitt at korrespondansen i dette tilfellet også gikk til Finnes, har Statsministerens kontor etter en helhetsvurdering kommet til at disse e-postene likevel skulle vært journalført, skriver Støre i sitt svarbrev til komiteen.

I brevet står det at både tidligere og nåværende regjeringsråd og ekspedisjonssjefer avviser at det ble gitt beskjed om å ikke journalføre dokumenter som var omfattet av journalplikten.

Kommunikasjonssjef Anne Kristin Hjukse ved SMK har også nektet for at det har vært en hensikt å skjule informasjonen fra offentligheten.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no