Hopp til innhold

Solberg: Positiv til økt innsyn i habilitet 

Høyre-leder Erna Solberg sier hun er positiv til at Statsministerens kontor (SMK) ser på hvordan det kan være mulig å gi mer informasjon om hennes habilitet.

– Statsministerens kontor har gitt innsyn i en rekke dokumenter i denne saken. Det er de som har avgjort, og også i fortsettelsen de som må avgjøre, hva de gir innsyn i og ikke, sier Solberg i et skriftlig svar til NRK, og fortsetter:

– Vi sitter ikke lenger på Statsministerens kontor, og har ikke myndighet til å instruere embetsverket, men jeg er positiv til at Statsministerens kontor ser på hvordan de kan gi mer informasjon om min habilitet i ulike sammenhenger.

Solberg satt som statsminister i årene 2013 til 2021.

NRK har bedt om innsyn i alle saksdokumenter som omhandler Finnes og hans aksjehandler i årene 2013 til 2021. Mens noen få dokumenter er offentlige, er øvrige saksdokumenter unntatt offentlighet fordi de er «organinterne dokumenter».

Avslaget gjelder interne saksdokumenter, møtereferat med vurderinger, interne nedtegnelser og intern korrespondanse mellom ansatte ved SMK knyttet til bistand ved vurdering av spørsmål knyttet til Erna Solbergs habilitet, heter det.

Solberg minner samtidig om at de færreste habilitetsvurderinger blir foretatt skriftlig, uansett hvem som sitter i regjering.

– Så det vil nok være begrenset hvor mange dokumenter som finnes og er mulig å gi innsyn i, sier Høyre-lederen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no