Hopp til innhold
Politiet har sperret av området rundt huset i Arendal der tre menn ble skutt natt til lørdag.
Foto: Tore Steen / NRK

Skyting i Arendal

Oppsummert

En 27 år gammel mann er siktet for drapsforsøk etter å ha skutt tre personer med hagle utenfor en bolig på Stoa i Arendal i juni 2020. Mannen erkjenner å ha avfyrt skuddene. En av de tre personene ble alvorlig skadet som følge av hendelsen.

  • Kan bli påstand om tvungen psykisk helsevern

    Det kan bli lagt ned påstand om tvungen psykisk helsevern og forvaring mot den 28-år gamle mannen fra Arendal som står tiltalt for drapsforsøk på tre unge menn. Det varsler statsadvokat Håvard Ryengen. 28-åringen erkjente ikke straffskyld for drapsforsøk da rettssaken startet i Agder tingrett tirsdag.

    Håvard Ryengen, aktor
    Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK
  • Erkjenner seg ikke skyldig i drapsforsøk

    28-åringen fra Arendal som står tiltalt for drapsforsøk på tre unge menn erkjennte seg ikke skyldig, da rettsaken mot ham startet i Agder tingrett i dag. Det var i forbindelse med et nachspiel på Stoa natt til 20. juni i 2020 at den tiltale skal ha skutt med pumpehagle mot de tre fornærmede. Det ene offeret måtte etter flere operasjoner amputere deler av beinet på grunn av skuddskadene.

    Skyteepisode Arendal
    Foto: Tore Steen / NRK
  • Uenige om tilregnelighet

    Den 27 år gamle mannen som er siktet for drapsforsøk etter at tre menn ble skutt med hagle på Stoa i juni skal nå varetektsfengsles i åtte nye uker. Mannen har erkjent at han avfyrte skuddene. Sakkyndige er uenige i hvorvidt mannen var tilregnelig, ifølge kjennelsen fra Aust-Agder tingrett.

    Skyteepisode Arendal
    Foto: Tore Steen / NRK
  • Venter på Kripos-rapporter

    Politiet nærmer seg slutten på etterforskningen av skyteepisoden på Stoa i juni. En 26 år gammel mann er siktet for drapsforsøk etter å ha skutt tre kamerater med hagle. Politiadvokat Vanja Bruvoll sier de venter på svar fra tekniske undersøkelser.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no