Hopp til innhold

Skiheis tatt av skred i Trysil - ingen skadd

– Omkring klokken 11.00 i dag gikk det et skred i området i overkant av setertrekket, utenfor skianlegget, bekrefter destinasjonsleder Gudrun Sanaker Lohne i SkiStar til NRK.

Det dreier seg om et område der man kjører inn på eget ansvar.

Det var VG som omtalte saken først.

Snømasene kom inn på toppstasjonen, ved vendehjulet. Heishuset er ødelagt, men ingen mennesker er berørt av skredet, opplyser Sanaker Lohne.

Omfanget av de materielle skadene er foreløpig ukjent.

Setertrekket, et såkalt T-trekk, er nå stengt.

Driftssjef Jan Vindstad forklarer ovenfor NRK at de valgte å utløse et nytt skred for å minimere risikoen for nye skred.

– Det gikk først et skred som var utløst av en skiløper, og det gikk bra.

Det blåste 16 - 16 m/s på toppen, og det ble vurdert å være skredfare i området. De sprengte derfor løs masser med dynamitt, forklarer Vinstad. Det var dette skredet som utløste de største massene og tok med seg deler av heishuset.

Politiets operasjonssentral bekrefter til NRK at ingen mennesker ble tatt av skredet, men at det er noen materielle skader i anlegget.

Ingen skal være skadet i skredet som gikk søndag formiddag. Driftssjef Jan Vindstad forklarer ovenfor NRK at det først gikk et lite skred, så valgte de å utløse et nytt skred for å minimere risikoen for nye skred. 
På sosiale medier har flere delt bilder av heisen som har falt sammen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no