Hopp til innhold

Selvmordsangrep mot fredsbevarende styrker i Somalia

En militærbase med ugandiske fredsbevarende AU-soldater ble fredag angrepet av islamistgruppa al-Shabaab i Somalia. Det er meldt om mange sårede.

Angrepet var rettet mot en militærbase i Bulamarer, 130 kilometer utenfor Somalias hovedstad Mogadishu, der ugandiske styrker fra Den afrikanske unionens fredsbevarende misjon (ATMIS) holder til.

Ifølge ATMIS er det snakk om selvmordsbombere og et angrep fra biler, men de sier at islamistene trakk seg tilbake da det kom forsterkninger fra AU fra lufta.

al-Shabaab angrep også en nærliggende militærbase tilhørende det somaliske militæret i Bulamarer, og det brøt ut voldsomme kamper som ifølge en offiser varte i flere timer og medførte tap på begge sider.

al-Shabaab hevder i en uttalelse at de drepte 137 ATMIS-soldater i angrepet, men det er ikke bekreftet fra annet hold. Islamistgruppa har flere ganger tidligere hevdet høyere dødstall enn det myndighetene opplyser om.

Islamistgruppa al-Shabaab har siden 2006 kjempet for å velte Somalias vestligstøttede regjering og etablere et eget styre basert på en streng tolkning av islamsk lov.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no