Hopp til innhold

Regjeringen har levert strømkriseplan

Mandag forrige uke fikk regjeringen frist på én uke til å levere en tidsplan for strømkrise-tiltakene.

Regjeringen har nå levert denne planen. De tar sikte på å komme med strømtiltak til næringslivet senest når statsbudsjettet legges fram i 2023. Det kommer frem i et brev til Stortinget.

– I tett samarbeid med partene i arbeidslivet arbeider regjeringen med å finne egnede tiltak som kan avhjelpe utfordringer deler av næringslivet har i møte med høye strømpriser, heter det brevet.

Regjeringen har en planlagt tidsplan for nye tiltak knyttet til kraftsituasjonen. De arbeider med strømstøtte til husholdninger, tiltak for næringslivet og sikring av kraftforsyningen samt andre forhold.

Høyres energipolitiske talsperson, Nikolai Astrup, skriver i en e-post til NRK at de forventer at regjeringen jobber raskt og at de legger frem en strømstøtteordning for bedrifter i en egen sak. De vil at Stortinget skal kunne ta stilling til saken umiddelbart.

– Hvis den blir lagt frem i statsbudsjettet, vil ikke bedriftene få avklaring før i desember. Det er ikke godt nok, sier Astrup.

Høyre er klar for ekstraordinært stortingsmøte om strømkrisen.

SVs fungerende leder Kirsti Bergstø mener at regjeringen har kommet dem i møte på flere punkter.

– Samtidig er det helt nødvendig med mer grunnleggende endringer for å ta politisk kontroll over krafta og derfor ønsker SV et ekstraordinært møte i stortinget så raskt som mulig der dette er tema, skriver Bergstø i en e-post til NRK.

SV støtter ikke en løsning om direkte støtte til bedriftene. De frykter at det blir for store overføringer til kapitaleiere.

– Jeg håper regjeringa heller prioriterer bedre løsninger for fastpris og målrettede tiltak som søknadsbaserte låneordninger. Også for bedrifter er energieffektivisering nødvendig, mener Bergstø.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no