Hopp til innhold

PST undersøker brev

Brevet med hvitt pulver som i tirsdag i forrige kom med posten til advokatfirmaet Elden har havnet hos Politiets sikkerhetstjeneste. PST etterforsker om det har noen sammenheng med straffesaken mot Laila Bertheussen.

Det bekrefter kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til NRK.

– Det er naturlig å undersøke om det kan være en sammenheng mellom det som nå har skjedd og denne saken, sier Hugubakken.

Brevet til advokatfirmaet førte til at bygningen i Oslo sentrum ble evakuert og utløste en stor politiaksjon der blant annet politiets bombegruppe deltok. Det viste seg senere at innholdet i brevet var ufarlig.

Advokatfirmaet Elden har også tidligere mottatt brev med hvitt pulver. John Christian Elden er forsvareren til Laila Bertheussen og før straffesaken mot henne fikk advokatkontoret flere brev fra noen som skrev de var en aksjonsgruppe, som sto bak truslene hun var siktet for.

Oslo tingrett kom i januar til at Bertheussen sto bak disse forsendelsen selv, men at den trolig ble postlagt av andre.

Bertheussen ble dømt til fengsel i ett år og åtte måneder, en dom hun anket på stedet. I sommer avviste Borgarting lagmannsrett anken over skyldspørsmålet, men hun skal få behandlet straffeutmålingen på nytt. Det er satt av to dager i starten av desember til dette. Avgjørelsen om å nekte full ankebehandling er anket til Høyesterett.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no