Hopp til innhold

Prins Harry klager over manglende livvakt under besøk i hjemlandet

Prins Harry føler seg «ulovlig og urimelig behandlet» ved at han ikke lenger får politibeskyttelse ved besøk i hjemlandet, framholder hans advokat.

Harry, som andre medlemmer av kongefamilien, fikk full beskyttelse fra livvakter inntil han besluttet å flytte til California med sin amerikanske hustru Meghan i 2020.

Men innenriksdepartementet besluttet i februar det året at prins Harry ikke lenger skulle få automatisk beskyttelse ved opphold i hjemlandet, selv om han skulle velge å betale for ytelsene.

Kong Charles' yngste sønn fikk i fjor tillatelse til påklage denne beslutningen, og tirsdag startet saken i High Court. Harry selv var ikke til stede under rettsmøtet.

Regjeringens advokat, James Eadie, sa i sin skriftlige redegjørelse at Harry hadde fått et skreddersydd opplegg, men at han nå vil bli inkludert blant personer som «av og til » får beskyttelse. Dette innebærer at han ikke får samme beskyttelse som han ville ha fått, hadde han oppholdt seg i Storbritannia på heltid.

Mesteparten av det som blir sagt under det to og en halv dager lange rettsmøtet, blir forbeholdt de få i retten for å hindre at sikkerhetsdetaljer kommer ut, skriver NTB.

Prins Harry ankommer rettslokalet i London der han skal vitne mot medieselskapet Mirror Group
Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no