Hopp til innhold
Båt i havsnød utenfor Bergen

Polsk seilbåt i nød

Oppsummert

En polsk seilbåt med fire passasjerer om bord havnet i havsnød utenfor Marstein, et stykke sørvest for Bergen, lørdag kveld. Det ble først meldt at det var over 30 passasjer i seilbåten.

  • Seilbåtmannskap er heist opp

    Alle som var om bord i den polske seilbåten er berget ut av båten ved hjelp av redningshelikoptre, opplyser HRS Sør-Norge på Twitter.

    Laster Twitter-innhold
  • Mannskap heises opp av helikopter

    Begge redningshelikoptre er nå kommet fram til stedet og har kontakt med mannskapet. De vil nå heise dem opp i helikopteret.

    Laster Twitter-innhold
  • – Båten har flippet rundt i vannet

    Redningsleder Asbjørn Viste i Hovedredningssentralen sier til NRK at seilbåten havnet i full storm, vest for Sotra. – Ingen er skadde. De har en brukket mast og båten har flippet rundt i vannet, sier redningsleder Asbjørn Viste.

  • Politiet: – Fire personer om bord

    Politiet i Hordaland sier til NRK at de har fått beskjed at det bare er fire personer om bord i seilbåten som har havnet i nød utenfor Marstein. Politiet opplyser også at et Sea King redningshelikopter og Kystvakten er på vei til stedet.

  • – En alvorlig situasjon

    – Det er en alvorlig situasjon, vi jobber for fullt med å få ut folk dit nå, sier Cecilie Øversveen hos Hovedredningssentralen til Dagbladet. Hordaland politidistrikt opplyser til NTB at de ikke har blitt bedt om å bistå i saken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no