Hopp til innhold

Oslo kommune opphever vannsparetiltak

Gjennom hele 2022 har Oslos drikkevannskilder vært såpass langt under normal vannstand at kommunen har måttet innføre flere vannsparingstiltak.

Etter innbyggernes gode innsats og de siste ukers nedbør kan kommunen nå oppheve alle vannsparingstiltak. Det skriver kommunen i en pressemelding.

– Jeg er imponert over oslofolks innsatsvilje gjennom flere måneder. Denne situasjonen har lært oss at vi ikke kan ta naturressursene for gitt. Nå bygger vi ny vannforsyning til Oslo for å gi byen sikker tilgang til trygt drikkevann, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Oslo har en sårbar vannforsyning, ettersom Maridalsvannet står for 90 prosent av forsyningen til byens innbyggere. Lite nedbør siden i fjor høst og rehabilitering av en stor demning førte til mindre vann i Oslos vannmagasiner enn normalt, heter det videre i pressemeldinga.

Etter at Oslo kommune innførte flere sparetiltak i tillegg til å gå ut med en SMS til alle innbyggere om å spare på vannet, har vannforbruket vært historisk lavt. I juli og august brukte Oslofolk 12,5 prosent mindre vann, sammenlignet med samme periode i fjor.

Tørre fontener i Oslo
Foto: Christopher Isachsen Sandøy / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no