Hopp til innhold

Nord-Korea varsler nye spionsatellitter

Nord-Korea skryter av overvåkingssatellitten landet skjøt opp i november og varsler at de vil sende opp flere satellitter i nær fremtid.

De nye satellittene vil bli bygget over samme lest som Malligyong-1, som ble skutt opp i forrige måned. Målet er å samle inn opplysninger om de militære aktivitetene til landets fiender, heter det i en kommentar publisert av det statlige nyhetsbyrået KCNA lørdag.

– Om nødvendig vil de gjøre en perfekt jobb med å styre og lede oss mot et superkraftig angrep, heter det i kommentaren.

Myndighetene i Sør-Korea, Japan og USA sier satellitten som ble skutt opp i november, er et brudd på FN-sanksjoner mot Nord-Korea. Selv sier landet at romfartsutviklingen er en del av deres rett til å forsvare seg.

Sør-Korea, Japan og USA har også kritisert Nord-Koreas bånd med Russland og sier nordkoreanerne har levert våpen til Russland i bytte mot hjelp til å utvikle Nord-Koreas egen militære kapasitet.

I forrige måned sa USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Kirby at Nord-Korea i skjul har levert et betydelig antall artillerigranater til Russland til bruk i krigen i Ukraina.

(NTB)

South Korea US Japan Security Meeting
Foto: uncredited / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no