Hopp til innhold
Nedre foss gård etter brannen kl. 12.45
Foto: Nora Paalsrud / Leserbilde

Nedre Foss gård ødelagt i brann

Oppsummert

Deler av den verneverdige Nedre Foss gård på Grünerløkka i Oslo er totalskadd i brann. Brannen brøt ut onsdag kveld og spredte seg fra ventilasjonsanlegget til taket. Gården er fra 1802. Det er mistanke om at brannen startet på et restaurantkjøkken.

 • Etterslukking pågår Nedre Foss gård

  Brann og redningsetaten i Oslo holder fortsatt på med etterslukking etter at det brøt ut en brann på Nedre Foss gård på Grünerløkka i Oslo onsdag. Etterslukkingen skal ifølge brannvesenet fortsette natt til lørdag.

 • Brannen startet trolig på kjøkkenet

  Politet opplyser at det er mye som tyder på at brannen i den verneverdige Nedre Foss gård på Grünerløkka i Oslo, startet på kjøkkenet. Vitner har forklart at det var mye røyk fra de vedfyrte grillene på brannstedet.

 • Nedre Foss Gård etter brannen

  Politiet i Oslo tror brannen i historiske Nedre Foss Gård oppsto på kjøkkenet. Brannvesenet fikk kontroll over flammene torsdag, men deler av Grünerløkkas eldste bygning er totalskadd.

  Nedre foss gård etter brannen kl. 12.45
  Foto: Nora Paalsrud / Leserbilde
 • Kontroll på brann i historisk bygg

  Brannvesenet sier de nå har kontroll på brannen i den ærverdige bygningen og restauranten Nedre Foss gård i Oslo. Minst halvparten av bygget er borte etter brannen som startet onsdag kveld. Etter 13 timer fikk brannvesenet kontroll.

Det brenner i et eldre trebygg i Nordre Gate. Brannen har spredt seg fra ventilasjonsanlegg til taket på bygget.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no