Hopp til innhold

Nedgang i antall døde i trafikken

Elleve personer mistet livet på norske veier i juni i år. Det er sju færre enn samme måned i fjor.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Også i et lengre perspektiv er det nedgang i antall døde i trafikken. I løpet av årets seks første måneder omkom 51 personer, mot 54 i 2022.

Begynnelsen på sommeren har vært bedre enn fjorårets dystre start. 24 omkomne i mai og juni i år mot 37 i de samme månedene i fjor.

-Nå kan det se ut som om vi er tilbake til en ny «normal», sier avdelingsdirektør Guro Ranes. Vi slår oss ikke til ro med dette, men det viser at målene vi jobber mot og tiltakene som iverksettes, bærer frukter.

Sommeren er, historisk sett, tiden med flest alvorlige ulykker. Vi er flere på veiene, vi er mange i bilene og det blir flere distraksjoner.

- Uoppmerksomhet og høy fart tar flest liv i sommertrafikken, sier Ranes, og oppfordrer: Å kjøre er det eneste du skal gjøre. Og hold fartsgrensen, for å ta vare på deg selv og andre trafikanter.

For motorsyklistene var det også en nedgang i antall dødsulykker første halvår. Det var 14 motorsykkel-dødsfall første halvår i fjor. Til nå i år er det 8 omkomne på MC.

-Det er fortsatt for mange som dør på MC, og fire av 11 omkomne i juni var på mc sier Guro Ranes. Men det er gledelig å se at utviklingen går riktig vei.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no