Hopp til innhold
Valgplakater i Mongolia
Foto: Ganbat Namjilsangarav / AP / NTB Scanpix

Mongolia

Oppsummert

Foreløpige valgresultater fra Mongolia viser at Det mongolske folkepartiet beholder flertallet i nasjonalforsamlingen, selv om det går noe tilbake, ifølge valgkommisjonen. Frammøtet var drøyt 73 prosent av landets to millioner stemmeberettigede.

 • Demonstrasjon mot korrupsjon i Mongolia

  Folk demonstrerte for femte dag på rad i Mongolias hovedstad Ulan Bator torsdag etter flere pågripelser knyttet til en underslagsskandale i kullindustrien.

  Mongolias justisminister kunngjorde torsdag at den tidligere direktøren i et av Mongolias største kullgruvefirmaer, sammen med sju andre, er pågrepet og anklaget for hvitvasking av penger fra underslått kull.

  Siden søndag har tusenvis av mennesker trosset minusgradene i Ulan Bator for å protestere mot korrupsjon i kullindustrien og Mongolias kriserammede økonomi.

  (NTB)

  Demo i Mongolia
  Foto: Alexander Nikolskiy / AP
 • Protester mot korrupsjon i Mongolia

  Flere tusen mennesker samlet seg i frysende temperaturer i Mongolias hovedstad Ulan Bator mandag til protest mot inflasjon og korrupsjon i kullindustrien.

  Demonstrantene fylte byens torg i 21 kuldegrader og krevde at korrupte tjenestemenn avskjediges og at nasjonalforsamlingen oppløses.

  Demonstrantene er frustrert over den dårlige økonomien i landet, med en inflasjon som er oppe i 15 prosent som følge av Russlands invasjon av Ukraina. (NTB)

 • Landene med høyest smittetrykk nå

  Med 911 smittede opplever Mongolia for tiden det største smittetrykket i verden, sortert etter registrerte koronasmittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene, ifølge NTB.

  Namibia med 893 smittede, Kypros (846), Colombia (775) og Tunisia (666) ligger på plassene bak Mongolia på den dystre listen, som er basert på tall hentet fra Johns Hopkins-universitetets daglige oversikt.

  Til sammenligning er det registrert 45 nye smittetilfeller per 100.000 innbyggere i Norge de siste 14 dagene.

 • Khurelsukh vant valget i Mongolia

  Ukhnaagiin Khurelsukh fra det regjerende Folkepartiet sikret seg om lag to tredeler av stemmene i presidentvalget i Mongolia, ifølge nyhetsbyrået Montsame.

  Den tidligere statsministeren ligger dermed an til en klar seier over de to opposisjonskandidatene. Det offisielle resultatet blir kunngjort senere torsdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no