Hopp til innhold
Valgplakater i Mongolia
Foto: Ganbat Namjilsangarav / AP / NTB Scanpix

Mongolia

Oppsummert

Foreløpige valgresultater fra Mongolia viser at Det mongolske folkepartiet beholder flertallet i nasjonalforsamlingen, selv om det går noe tilbake, ifølge valgkommisjonen. Frammøtet var drøyt 73 prosent av landets to millioner stemmeberettigede.

  • Nesten 5 millioner dyr døde i Mongolia

    Mongolia er rammet av sin tøffeste vinter på nesten 50 år, skriver CNN. Nesten 5 millioner dyr har dødd i den brutale kulden.

    Det er blant annet husdyr som kyr, sauer, geiter og hester. For mange mongoler truer massedøden levebrødene og matforsyningen deres, ifølge Røde Kors.

  • Seks døde da tankbil eksploderte i Mongolia

    Seks mennesker mistet livet og elleve ble skadd da en tankbil med flytende naturgass eksploderte etter en kollisjon i Mongolias hovedstad.

    Mongolias nødetater opplyser at tre mennesker døde i eksplosjonen, mens tre brannfolk også døde, melder nyhetsbyrået AFP.

    (NTB)

  • Seks døde i eksplosjon i tankbil i Mongolia

    Seks mennesker mistet livet og 14 ble skadd da en tankbil eksploderte etter en kollisjon i Mongolias hovedstad natt til onsdag.

    Mongolias nødetater opplyser at tre mennesker døde i eksplosjonen, mens tre brannmenn også døde, og 14 ble sendt til sykehus.

    Videoer viser et flammehav i gatekrysset der ulykken skjedde litt over midnatt natt til onsdag lokal tid. Tankbilen som eksploderte, hadde 60 tonn brennbart drivstoff i tanken.

    (NTB)

  • Demonstrasjon mot korrupsjon i Mongolia

    Folk demonstrerte for femte dag på rad i Mongolias hovedstad Ulan Bator torsdag etter flere pågripelser knyttet til en underslagsskandale i kullindustrien.

    Mongolias justisminister kunngjorde torsdag at den tidligere direktøren i et av Mongolias største kullgruvefirmaer, sammen med sju andre, er pågrepet og anklaget for hvitvasking av penger fra underslått kull.

    Siden søndag har tusenvis av mennesker trosset minusgradene i Ulan Bator for å protestere mot korrupsjon i kullindustrien og Mongolias kriserammede økonomi.

    (NTB)

    Demo i Mongolia
    Foto: Alexander Nikolskiy / AP
  • Protester mot korrupsjon i Mongolia

    Flere tusen mennesker samlet seg i frysende temperaturer i Mongolias hovedstad Ulan Bator mandag til protest mot inflasjon og korrupsjon i kullindustrien.

    Demonstrantene fylte byens torg i 21 kuldegrader og krevde at korrupte tjenestemenn avskjediges og at nasjonalforsamlingen oppløses.

    Demonstrantene er frustrert over den dårlige økonomien i landet, med en inflasjon som er oppe i 15 prosent som følge av Russlands invasjon av Ukraina. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no