Hopp til innhold

Militærleder: 90 prosent av boligene i Sievjerdonetsk skadet

Sievjerodonetsk holdt ut gjennom nattens kraftige angrep, men 90 prosent av byens boliger er påført skader, sier den lokale ukrainske militærledelsen.

Lederen for den lokale militæradministrasjonen Oleksandr Striuk forteller i et radiointervju fredag om harde kamper gjennom natten i den østukrainske byen, der russiske styrker fortsatt er på offensiven.

– I natt sto kampen ved inngangen til byen. Våre styrker klarte å holde unna for orkenes fortropper, som prøvde å ta seg inn. Sievjerodonetsk forsvares innbitt. Fienden står utenfor to tredeler av byens omkrets, men den er ikke omringet, sier Striuk. «Orker» er et nedsettende begrep ukrainerne bruker om de russiske soldatene.

Striuk sier en nitrogenfabrikk i byen er utsatt for artilleriild.

– Det er døde blant byens sivilbefolkning og blant fabrikkarbeiderne. 90 prosent av boligmassen er har fått skader, 60 prosent må bygges opp på nytt, anslår han.

Byen er en av de siste i Luhansk-regionen som fortsatt kontrolleres av Ukraina. Observatører frykter at de ukrainske styrkene i byen vil bli omringet av russiske og russiskstøttede styrker.

(NTB)

An Unexploded Ordnance (UXO) is pictured on a road in Severodonetsk, eastern Ukraine, on May 7, 2022, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Yasuyoshi CHIBA / AFP)
Foto: YASUYOSHI CHIBA / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no