Hopp til innhold

Mehl til NTB: Fikk bekreftelse på at PST og politiet er i gang med oppfølgingen

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier at hun har fått bekreftelse på at PST og politiet allerede er i gang med å følge opp 25. juni-rapporten.

– Vi har hatt et møte. Det var godt og viktig. Politiet og PST er allerede i gang med oppfølgingen. Det fikk jeg en tydelig bekreftelse på, sier Mehl til NTB.

Møtet som ble i kjølvannet av den knusende evalueringsrapporten etter angrepet 25. juni, startet fredag morgen klokken 7.45, og PST-sjef Beate Gangås og politidirektør Benedicte Bjørnland ankom kort tid i forkant.

Mehl forsikrer om at politiet, PST og justisdepartementet jobber med tiltak underveis. Statsråden forteller også at det vil komme en oppfølgingsplan ved utgangen av juni.

– Alle steiner må snus og sporene i rapporten må ettergås internt, sier hun.

Statsråden forteller at hun i møtet snakket om at det framover skal være god dialog og involvering med skeive organisasjoner.

– Jeg vet at også politiet og PST er innstilt på å involvere og legge til rette for det. Jeg opplever også at PST og politiet er opptatt av å ivareta de skeive, sier hun.

Mehl forteller videre at hun i møtet tok opp at trygghet rundt pride 2023 er enormt viktig å prioritere.

– Det vet jeg at PST og politiet jobber intenst med. Nå er det en feiring oppi et stort alvor som skal få handle om frihet, glede og retten til å feire kjærligheten.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no