Hopp til innhold

LO: «Generelt viktig» med norsk eierskap

– Det skaper stor usikkerhet at Konkurransetilsynet signaliserer at de vil stoppe oppkjøpet, sier leder i Widerøes Flygerforening Sindre Haanshuus i en pressemelding fra LO om Norwegian sitt ønske om å kjøpe Widerøe.

Konkurransetilsynet mener at oppkjøpet vil gjøre Norwegian for store sammenlignet med konkurrentene. Om oppkjøpet blir stoppa, frykter Norwegian og Widerøe sine sjefer at utenlandske eiere vil ta kontrollen over Widerøe.

– Vi ser at både ferger, busselskaper og luftambulanse selges ut av Norge. Om Widerøe også skulle havne på utenlandske hender, frykter vi konsekvensene for ansatte, flypassasjerer og samfunnet generelt, sier leder i Norsk Flygerforbund Aleksander Wasland i pressemeldingen.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik sier i pressemeldinga at det «generelt er viktig» for LO med norsk, langsiktig eierskap.

– Og det er spesielt viktig for Widerøe og alle folkene langs kysten som er avhengige av kortbanestrukturen, å ha en eier som forstår norsk luftfart, med de spesielle lys, fjell og værforholdene i langs kysten og i nord, sier Hessen Følsvik.

– Det er også viktig å ha en eier som forstår viktigheten av at partene i arbeidslivet samarbeider. Det er selve gullet i den norske modellen og sørger høy produktivitet og anstendige lønns- og arbeidsvilkår, avslutter Følsvik

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no