Hopp til innhold

Leder i Advokatforeningen innrømmer promillekjøring

Leder i Advokatforeningen Jon Wessel-Aas skriver i et innlegg på Facebook at han lørdag formiddag kjørte bil med en promille på 0,88.

Ifølge advokaten ble han stanset av politiet i en rutinekontroll da han var på vei hjem fra et seminar på Røros dagen før.

«Utåndingsprøven viste at jeg fortsatt hadde promille i kroppen tilsvarende 0,88. Jeg hadde med andre ord gjort den alvorlige feilvurderingen å ikke vente lenge nok før jeg satt meg bak rattet etter en hyggelig kveld. Jeg kan ikke si dette på noen annen måte enn at det er noe jeg angrer bittert på. Jeg har skuffet både meg selv, min egen familie og sikkert mange flere, herunder kolleger både på jobb og i Advokatforeningen,» skriver Wessel-Aas.

Han skriver videre at han har erkjent straffskyld for kjøring i påvirket tilstand og samtykket til at saken kan avgjøres som tilståelsesdom. Han har også samtykket til frivillig beslag av førerkortet.

«Som ytringsfrihets- og medierettsadvokat jobber jeg for og lever av åpenhet, også når det gjelder saker som kan være vanskelige og berøre enkeltpersoner. Jeg skriver dette innlegget fordi prinsippet om åpenhet også må gjelde meg selv,» skriver den profilerte advokaten og legger til at han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Jon Wessel-Aas. Advokatfirmaet Lund & Co DA.
Foto: Monica Kvaale

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no