Kronprinsparet feiret fondets 20 år

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit tok i dag imot ungdommer som har deltatt i prosjekter som støttes av Kronprinsparets fond, på Skaugum for å markere at fondet er 20 år. Fondet ble dannet da kronprinsparet giftet seg for 20 år siden og jobber for å styrke ungdom og blant annet med å hindre frafall i skolen.

– Det vi har vært veldig opptatt av, er at hvis unge ikke gjennomfører videregående utdanning, får det store konsekvenser for livet videre. Så vårt mål er at alle unge skal fullføre videregående utdanning, sier kronprinsesse Mette-Marit.

Kronprins Haakon understreker viktigheten av at alle unge kan føle en tilhørighet, og at de kan bidra med noe i samfunnet.

– At man finner et miljø hvor det er plass for den du er, og at det er mulig å finne frem til styrkene som hver enkelt person har, og bygge videre på dem, tror jeg er noe av det mest grunnleggende, sier han.

Fondets 20-årsjubileum skulle ha blitt markert på kronprinsparets bryllupsdag 25. august, men ble utsatt etter at prinsesse Ingrid Alexandra ble smittet av koronaviruset og var isolert hjemme på Skaugum.

Kronprinsparet inviterer til lunsj på Skaugum for å markere 20-årsjubileet for Kronprinsparets fond
Foto: Lise Åserud / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no