Hopp til innhold

Kraftig nedbemanning i FHI

Folkehelseinstituttet varsler at 245 stillinger kan falle bort i en nedbemanning på grunn av mulige kutt i statsbudsjettet.

FriFagbevegelse skriver at FHI har fått signaler om kraftige kutt i statsbudsjettet for 2023. Det skjer etter pandemi-uår der FHI har fått store ekstrabevilgninger og ansatt mange nye.

FHI estimerer at de må spare inn 245 millioner kroner i 2022 og 2023. Det betyr at de må kutte rundt 22 prosent av alle ansatte og komme ned på samme nivå som de var på før pandemien.

– Vi skal gjennomføre denne prosessen klokt og ryddig og skal få FHI godt og sterkt ut av den ved å ta de riktige strategiske beslutningene om hva vi skal konsentrere oss om i framtiden, skriver FHI-direktør Camilla Stoltenberg i en melding til de ansatte.

NTL-tillitsvalgt Marc Gayorfar sier imidlertid at det er en alvorlig situasjon, og at de ansatte kjenner på bekymring og utrygghet.

– De hadde håpet på litt ro nå etter pandemien og å konsentrere seg om å komme tilbake til normalen. Men så blir det rabalder igjen, sier Gayorfar.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no