Hopp til innhold
Skogshorn
Foto: Sandra Lappegard / Den Norske Turistforening

Klatrere sitter fast på fjellhylle

Oppsummert

Tre kvinnelige klatrere satt tirsdag ettermiddag fast på en fjellhylle på Skogshorn i Hemsedal. Det ble satt i gang en større aksjon for å få klatrerne ned og onsdag morgen ble de reddet ned.

 • Klatrere reddet ned fra fjellet

  De tre klatrerne som satt fast på en fjellhylle på Skogshorn i Hemsedal er nå reddet trygt ned fra fjellet. Det sier politiet til NRK. Redningsarbeidet har pågått siden 20-tiden tirsdag kveld, og politiet sier det har vært svært utfordrende.

 • Redningsaksjon pågår fremdeles

  Redningsaksjonen etter de tre klatrerne, som sitter fast på en fjellhylle på Skogshorn i Hemsedal, pågår fremdeles. De tre kvinnene meldte fra til politiet rett etter klokken 20 i går kveld, men redningsarbeidet er svært vanskelig sier politiet.

 • Nærmer seg fjellklatrere

  De tre klatrerne som sitter fast på en fjellhylle på Skogshorn i Hemseldal er fortsatt ikke berget av redningsmannskaper. – Redningsklatrerne begynner å nærme seg nå, sier operasjonsleder Tom Richard Jansen like før klokken halv elleve tirsdag kveld.

 • Fortsetter redningsaksjon

  De tre klatrerne som sitter fast på en fjellhylle på Skogshorn er fortsatt ikke berget av redningsmannskaper. Det opplyser operasjonsleder i politiet like før halv elleve tirsdag kveld. – Redningsklatrerne begynner å nærme seg nå, sier operasjonsleder.

 • – Sitter fast på fjellhylle

  Det er tre kvinnelige klatrere som sitter fast på en fjellhylle på Skogshorn i Hemsedal, opplyser operasjonsleder Tom Richard Jansen i politiet. – Planen er å løfte inn klatrere fra redningsgruppa over dem og få dem til et egna sted, sier Jansen.

  Skogshorn
  Foto: Sandra Lappegard / Den Norske Turistforening

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no