Hopp til innhold
Skogshorn
Foto: Sandra Lappegard / Den Norske Turistforening

Klatrere sitter fast på fjellhylle

Oppsummert

Tre kvinnelige klatrere satt tirsdag ettermiddag fast på en fjellhylle på Skogshorn i Hemsedal. Det ble satt i gang en større aksjon for å få klatrerne ned og onsdag morgen ble de reddet ned.

 • Klatrere reddet ned fra fjellet

  De tre klatrerne som satt fast på en fjellhylle på Skogshorn i Hemsedal er nå reddet trygt ned fra fjellet. Det sier politiet til NRK. Redningsarbeidet har pågått siden 20-tiden tirsdag kveld, og politiet sier det har vært svært utfordrende.

  Redningsaksjon etter tre klatrere på Skogshorn

  Klatrere reddet ned etter krevende redningsaksjon

  Tre kvinnelige klatrere som ble sittende fast på fjellet Skogshorn i Hemsedal tirsdag kveld, er reddet ned etter en aksjon som pågikk gjennom natten.

 • Redningsaksjon pågår fremdeles

  Redningsaksjonen etter de tre klatrerne, som sitter fast på en fjellhylle på Skogshorn i Hemsedal, pågår fremdeles. De tre kvinnene meldte fra til politiet rett etter klokken 20 i går kveld, men redningsarbeidet er svært vanskelig sier politiet.

 • Nærmer seg fjellklatrere

  De tre klatrerne som sitter fast på en fjellhylle på Skogshorn i Hemseldal er fortsatt ikke berget av redningsmannskaper. – Redningsklatrerne begynner å nærme seg nå, sier operasjonsleder Tom Richard Jansen like før klokken halv elleve tirsdag kveld.

 • Fortsetter redningsaksjon

  De tre klatrerne som sitter fast på en fjellhylle på Skogshorn er fortsatt ikke berget av redningsmannskaper. Det opplyser operasjonsleder i politiet like før halv elleve tirsdag kveld. – Redningsklatrerne begynner å nærme seg nå, sier operasjonsleder.

 • – Sitter fast på fjellhylle

  Det er tre kvinnelige klatrere som sitter fast på en fjellhylle på Skogshorn i Hemsedal, opplyser operasjonsleder Tom Richard Jansen i politiet. – Planen er å løfte inn klatrere fra redningsgruppa over dem og få dem til et egna sted, sier Jansen.

  Skogshorn
  Foto: Sandra Lappegard / Den Norske Turistforening

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no