Hopp til innhold

Kjerkols informant er Ap-politiker

Én av de fire informantene som ble intervjuet i masteroppgaven til helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) og medstudenten, er selv Ap-politiker fra Trøndelag, ifølge NRKs opplysninger.

Helsedepartementet videreformidlet en kommentar fra informanten til VG i helgen, uten å opplyse om at personen var partifelle av Kjerkol. I kommentaren bekreftet informanten at vedkommende ble intervjuet til Kjerkols masteroppgave og kjente seg igjen.

– Jeg bekrefter at jeg har vært informant til denne masteroppgaven. Jeg har lest masteroppgaven og kjenner igjen mine bidrag til masteravhandlingen til Kjerkol og medstudenten, og i det som er beskrevet i oppgavens tekst, står det skrevet i uttalelsen som har blitt videreformidlet av departementet.

NRK har spurt Kjerkol og departementet om hvorfor offentligheten ikke ble opplyst om at informanten er en partifelle, men Kjerkol vil ikke svare på spørsmålet.

– Jeg kommer ikke til å kommentere oppgaven noe mer nå, men viser til Nord Universitet som skal se på saken på vanlig måte i tråd med gjeldende rutiner for dette. Jeg vil bli involvert i prosessen i tråd med deres rutiner, sier hun til NRK i en e-post.

Rettelse: I første versjon av denne meldingen stod det at informanten gikk god for Kjerkols versjon av hvorfor oppgaven har ordrett samme informasjon fra en informant som en masteroppgave fra 2015.
Det riktige er at hun bekreftet at hun ble intervjuet og kjente seg igjen i det som ble gjengitt i oppgaven.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no