Hopp til innhold
Khalid Skah
Foto: Abdelhak / Scanpix/AFP

Khalid Skah

Oppsummert

Den tidligere OL-vinneren har vært etterlyst i Norge siden 2009. Da ble han siktet for vold mot sin kone og deres to barn. Utleveringssaken mot Skah skulle opp for en domstol i Paris i desember, men har blitt utsatt flere ganger.

  • Henlegger flere forhold i tiltale mot Khalid Skah

    I 2009 ble den tidligere friidrettsstjernen Khalid Skah (54) tiltalt i Norge for flere alvorlige forhold mot sin norske ekskone og deres to felles barn. Nå er to av anklagene henlagt, på grunn av en endring i loven, skriver VG.

    I tillegg er den internasjonale etterlysningen av den 54 år gamle norskmarokkaneren trukket tilbake av norske myndigheter. Skah ble pågrepet i Frankrike i 2013, etter en utleveringsbegjæring fra norsk politi. Han ble løslatt mot kausjon og meldeplikt i påvente av en avklaring om utlevering, skriver avisen.

    – Jeg kan bekrefte at Oslo statsadvokatembeter har henlagt to forhold mot Khalid Skah og trukket tilbake den internasjonale etterlysningen av ham, sier politiinspektør Eirik Skøyeneie ved Sentrum politistasjon i Oslo til VG.

    Den vel 13 år gamle tiltalen mot Khalid Skah beskriver trusler, vold og forsøk på utpressing mot hans norske ekskone – samt vold og trusler mot deres felles barn.

    Norsk påtalemyndighet har også påstått at han holdt barna tilbake fra moren i Marokko fra slutten av 2006 til sommeren 2009.

    I fjor høst besluttet Oslo statsadvokatembete å henlegge de to tiltalepostene som omhandler familievold og forsøk på utpressing – etter henleggelseskoden «andre lovbestemte grunner».

    Khalid Skah
    Foto: ABDELHAK SENNA / AFP
  • Khalid Skah-saken utsatt igjen

    En domstol i Paris har igjen utsatt saken om utlevering av Khalid Skah fra Frankrike til Norge. Saken ble onsdag utsatt til 2. april for at partene skal få satt seg inn i nye dokumenter i saken. Den tidligere OL-vinneren har vært etterlyst i Norge siden 2009.

  • - Khalid Skah må stå til ansvar for det han har gjort

    Datteren til den tidligere friidrettsstjernen Khalid Skah, Selma Hopstock Skah (20), mener faren må stå til ansvar for det han har gjort. Skah er tiltalt for vold, trusler og bortføring.

    Tiltalen gjelder trusler og vold mot hans norske ekskone og deres to barn. Han ble pågrepet i Paris onsdag, etter å ha vært etterlyst siden 2009. Mandag ble det kjent at han nekter å reise til Norge og å samarbeide med norske myndigheter.

    Khalid Skah
    Foto: ABDELHAK SENNA / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no