Hopp til innhold

Bestemmer om Skah skal utleveres den 23. april

Etter en ny runde i fransk rett er det klart at Khalid Skah nok en gang må vente for å vite om han blir utlevert til Norge. Den tidligere OL-vinneren har vært etterlyst siden 2009.

Khalid Skah

Khalid Skah fra en demonstrasjon utenfor den norske ambassaden i Marokko. (Arkivbilde)

Foto: Scanpix / NTB scanpix

Etter flere utsettelser var det igjen klart for en ny runde i retten onsdag. Den marokkanske løperen er siktet blant annet for vold og trusler mot sin ekskone, og for å ha holdt tilbake deres felles barn i Marokko.

Etter at moren i 2009 fikk hjelp av to kommandosoldater til å bringe barna hjem til Norge, kom Skah angivelig med trusler mot daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etterforsker Skah for truslene, og disse forholdene er også en del av siktelsen mot ham.

Vil ha flere opplysninger

Franske myndigheter har flere ganger gjort det klart at de ikke er fornøyd med den dokumentasjonen Norge har oversendt i denne saken.

– I tiden fra juni i fjor og frem til nå har ikke norske myndigheter gitt de nødvendige opplysningene for at en utlevering skal finne sted, sier advokat Vanessa Stein til NRK.

Ikke minst gjelder dette opplysninger om hvilken rolle den norske ambassadøren spilte da barna ble hentet fra Marokko til Norge. Franske justismyndigheter vil også vite saken har fått noen rettslige etterspill for soldatene som var involvert.

– Khalid Skah har ikke sett barna sine siden 2009 og er meget ulykkelig over det, sier advokaten.

Skah har siden han ble pågrepet i juni oppholdt seg utenfor Paris. Han er fratatt passet og må melde seg for politiet annenhver uke.


SISTE NYTT

Siste nytt