Hopp til innhold

Juletreet tent i Kyiv

Onsdag kveld samlet folk seg på en av de mest populære plassene i Kyiv for å tenne lysene på juletreet i den ukrainske hovedstaden.

Jubelen ble sluppet løs da lysene ble tent på treet foran St. Sofia-katedralen fra det 11- århundre, mens folk koste seg med pannekaker og glühwein fra bodene rundt.

– Selv i denne vanskelige tiden har vi mulighet til å komme og se juletreet i sentrum av hovedstaden. Kanskje ikke for å feire, men for å kjenne julestemningen tross alt, og at vi kan markere dette i landet vårt, sier 29 år gamle Olesia Poljarosj.

Årets juletretenning skjedde på en annen dato enn tidligere, ettersom ukrainerne har gått over til å feire jul 25. desember. Tidligere har de feiret i januar, men kirken har byttet kalender for å fjerne seg fra russisk praksis.

Poljarosj er en av dem som støtter overgangen til den nye datoen for julen og for St. Nikolas' dag, som nå faller på 6. desember.

– Vi burde ikke ha noe til felles med det landet. St. Nikolas og våre gutter holder landet sammen i dag, sier hun og mener ukrainske soldater når hun snakket om «våre gutter», sier han.

(NTB)

Russia Ukraine War
Foto: Vasilisa Stepanenko / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no