Hopp til innhold

Jernbanetilsynet stenger strekning – sier Bane Nor har drevet ulovlig

Vestfoldbanen mellom Larvik og Porsgrunn er stengt inntil videre. Statens jernbanetilsyn sier Bane Nor har drevet ulovlig drift der over flere dager.

– De har ikke dokumentert at de driver sikkert. De har drevet ulovlig de siste dagene, forteller Eirik Reiersøl-Johnsen, direktør i Statens jernbanetilsyn, til NTB mandag kveld.

Vestfoldbanen mellom Larvik og Porsgrunn ble stengt rundt klokken 17 mandag. Da skrev Bane Nor at det var av sikkerhetshensyn. I en oppdatering klokka 20 skrev de at strekningen blir stengt inntil tirsdag klokken 12.

Mandag kveld forteller direktøren i Statens jernbanetilsyn at de har manglet dokumentasjon på deler av strekningen i lengre tid.

– De fikk en midlertidig tillatelse som de har kjørt på en god stund. De plikter å dokumentere at sikkerheten er ivaretatt, det har de ikke gjort, sier Reiersøl-Johnsen.

Han forteller videre at Bane Nor har fått dagbøter i to måneder og at beløpet har nådd 610.000 kroner.

Bane Nor har ingen kommentar til anklagene om ulovlig drift, men kommer med en uttalelse mandag kveld.

– Dette er en svært beklagelig situasjon som vi må få ryddet opp i så raskt som mulig. Vi beklager overfor de reisende og overfor Vy at vi måtte stenge. Dette er rett og slett flaut, sier Bettina Sandvin, konserndirektør for utbygging i Bane Nor til NTB.

Vy har iverksatt alternativ transport, og det kjøres buss mellom Larvik og Skien. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no