NRK Meny
Etteretningstjenesten evakuerte folk fra Det hvite hus
Foto: LARRY DOWNING / Reuters

Inntrenger i Det hvite hus

Oppsummert

En 42 år gammel mann greide i september å komme seg helt inn i Det hvite hus i Washington, bevæpnet med kniv. Mannen hoppet over sikkerhetsgjerdet, og løp inn i bygningen før han ble stanset.

 • Det hvite hus: Inntrenger arrestert

  Området ved Det hvite hus i USA er sperret av etter at en kvinne klatret over gjerdet foran presidentboligen. Ifølge CBS News-korrespondent Mark Knoller ble kvinnen raskt arrestert av sikkerhetspolitiet, og dermed er avsperringen opphevet igjen. Kvinnen er foreløpig ikke identifistert.

  Laster Twitter-innhold
 • Secret Service-sjefer omplassert

  Fire sjefer i Secret Service blir omplassert etter flere alvorlige brudd på sikkerheten rundt president Barack Obama. En av hendelsene var en bevæpnet mann som i september klatret over gjerdet rundt Det hvite hus og tok seg helt inn i bygningen.

 • Øker sikkerheten ved Det hvite hus

  Gjerdet rundt Det hvite hus i Washington i USA må forhøyes med opp mot 1,5 meter for å hindre at personer bryter seg. Det blir slått fast i en ny rapport om sikkerheten rundt Det hvite hus. Rapporten slår også fast at Secret Service sliter med underbemanning og dårlig trening.

 • Inntrenger var Irak-veteran

  Mannen som lyktes i å trenge seg inn i Det hvite hus i Washington, erklærte seg ikke skyldig da han ble framstilt for retten onsdag. Omar Gonzales er Irak-veteran og skal lide av posttraumatisk stressyndrom.

Sak fra Kveldsnytt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no