Indisk politikk

 • – Indiske lavkaster diskrimineres

  I India tvinges fortsatt folk fra lavkastene til å tømme toaletter, selv om landet i fjor vedtok lover som skulle forby det, skriver Human Rights Watch i en rapport. Menneskerettsgruppa mener lovene mot diskriminering i India ikke virker i praksis.

 • Indisk folkevalgt beklager voldtekt

  Et indisk parlamentsmedlems trussel om å voldta sine politiske motstanderes slektninger ble fanget på video. Nå beklager han å trusselen, det melder AFP.

 • Pepperspray i parlamentet

  «En skam for demokratiet» skriver indisk media etter at det i går ble brukt pepperspray i landets nasjonalforsamling. Bråket handlet om den planlagte delingen av staten Andhra Pradesh.

 • Indias statsminister trekker seg

  Statsminister Manmohan Singh i India har bekjentgjort at han trekker seg fra embetet selv om partiet hans skulle vinne valget til sommeren ifølge BBC. Singh har vært statsminister i ti år, og har ledet en koalisjonsregjering dominert av Kongresspartiet.

 • Gandhi på sjukehus med feber

  Sjefen for det regjerande partiet i India, Sonia Gandhi, er innlagt på sjukehus med feber. Gandhi måtte tidlegare i kveld støttast ut av parlamentet under ein maratondebatt fordi ho følte seg uvel.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no