Hopp til innhold

Frp: Forsøk på å legge saken død

Fremskrittspartiets nestleder Hans Andreas Limi sier han tar Erna Solbergs beslutning om å fortsette som partileder «til etterretning».

– Det er en beslutning Erna Solberg og Høyre tar om at hun skal fortsette som partileder og statsministerkandidat. Vi skal gå gjennom vår egen prosess med strategi og planer fram mot 2025, sier han til NRK.

Limi viser til at kontrollsaken i Stortinget fremdeles pågår, og at det er mye som gjenstår i den saken.

– Er du overrasket over at denne avklaringen kom i dag?

– Ja, jeg tror mange er litt overrasket over det, fordi det var mange som trodde at man ville avvente hva som skjer i kontrollsaken.

– Hva tenker du om at avklaringen kommer før kontrollkomiteen har konkludert?

– Jeg vet ikke hva som er tenkningen bak det, men jeg vil tro det er et forsøk på å legge denne saken død og fjerne enhver tvil. Så gjenstår det å se om velgerne er enige i det. Men det er en beslutning Høyre har tatt, det må vi forholde oss til.

– Er Erna Solberg også Frps statsministerkandidat i 2025?

– Det er ikke sånn at vi som parti peker på andre partiers statsministerkandidater. Vi vil avklare hvem som vil være vår kandidat, og hva som vil være vår strategi.

– Er det uheldig at hun går ut sånn før kontrollkomiteen er ferdig?

– Det er en vurdering Høyre og Solberg selv har gjort. Det får stå for deres regning. Uansett påvirker jo ikke det den videre behandlingen i kontrollkomitéen eller Stortinget.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no