Hopp til innhold

Fritt Ord selger seg ut av Snøhetta

Siden 2016 har stiftelsen Fritt Ord vært eier i det norske arkitektfirmaet Snøhetta. Nå selger stiftelsen seg ut av selskapet.

Beslutningen kommer fram av et debattinnlegg fra Fritt Ords Knut Olav Åmås og Grete Brochmann i Klassekampen lørdag, ifølge Dagens Næringsliv.

For to uker siden framsatte sivilarkitekt og professor Harald Nils Røstvik kritikk mot blant annet Snøhettas prosjekter i land som Saudi-Arabia, et land kritisert for sin politikk på ytringsfrihet og andre menneskerettigheter.

Til DNs helgemagasin D2, sa direktøren i Fritt Ord, Knut Olav Åmås, at å operere i Saudi-Arabia er «klart etisk diskutabelt». Dette hadde han påpekt overfor Snøhetta etter drapet på den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi.

– Dette har vi gjort selv om norske myndigheter oppfordrer samfunnsliv og næringsliv til investeringer, handel og kontakt, og selv om prosjekter innen kunst og kultur kan bidra i prosesser som kommer befolkningen til gode, for eksempel biblioteker, operaer og kultursentre, skriver Åmås og Brochmann i innlegget.

(©NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no