Hopp til innhold

Forsvunnet Lennon-gitar auksjoneres bort

En akustisk gitar fra 1960-tallet som tilhørte John Lennon, og som lenge var på avveier, skal auksjoneres bort i mai.

Tolvstrengersgitaren ble nylig oppdaget på et loft i Storbritannia da huseieren skulle flytte. Grunnleggerne av det amerikanske auksjonshuset Julien's Auctions sendte folk over Atlanteren for å identifisere gitaren, som er av merket Maton og laget i Australia. De fant originalkofferten i søpla.

Nå er klenodiet, som ifølge Julien's ble brukt av John Lennon under innspillingen av Beatles-albumet «Help!» i 1965, ventet å gå for mer enn prisantydningen på mellom 600.000 og 800.000 dollar, det vil si 6,6-8,8 millioner kroner.

Auksjonen holdes på Hard Rock Cafe i New York og på auksjonshusets nettside 29. mai.

Sjefen for auksjonshuset, Martin Nolan, sier eierne visste at de hadde hatt gitaren, men trodde den var blitt borte. Den har trolig havnet hos dem via den britiske musikeren Gordon Waller, som vat en del av popduoen Peter & Gordon på 1960-tallet.

– Gordon fikk den i gave av Lennon, men ga den videre til manageren sin, og der har gitaren vært i alle disse årene, sier Nolan.

(NTB)

Et portrett av John Lennon vises bak scenen på Vegas-showet «Love», som har Beatles-tema. Neste måned skal en rundt 60 år gammel gitar som tilhørte Lennon selges på auksjon i New York
Foto: AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no