Hopp til innhold
Et nettangrep på servere i USA ga også ringvirkninger i Norge, der det fredag kveld blant annet var problemer med å komme inn på regjeringens hjemmesider.
Foto: Skjermbilde / NTB scanpix

Flere store nettangrep

Oppsummert

Tjenester som Twitter, Netflix og Spotify, samt en rekke store nettsider, ble rammet da en stor nettleverandør i USA ble gjenstand for flere alvorlige dataangrep. Også Regjeringens nettsider er påvirket, sier Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM)

 • – Nasjon sto ikke bak nettangrepet

  Nettangrepet som rammet store nettjenester som Twitter, Netflix og Spotify på fredag ble ikke utført av en nasjonal stat, sier USAs nasjonale etterretningssjef James Clapper, melder AP. Også regjeringens nettsider ble rammet av nettangrepet.

 • Hackede nettsider fungerer igjen

  Nettsider som ble rammet av hackerangrepet i USA i går, ser nå ut til å fungere som normalt. En hackergruppe har sagt at den sto bak angrepene som rammet blant annet Twitter, Netflix og Spotify. I Norge ble blant annet regjeringens nettsider rammet.

 • – Regjeringens nettsider påvirket

  Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) mener regjeringens nettsider er påvirket av nettangrepene i USA. – Det går tregt på regjeringen.no. Om ikke annet er galt, så blir siden påvirket av nettangrepet, sier informasjonssjef Trond Øvstedal i NSM til NTB.

 • FBI etterforsker nettangrep

  FBI etterforsker årsaken til nettangrepene som har rammet den amerikanske nettleverandøren Dyn, melder Reuters. Nettangrepene har påvirket tilgangen til PayPal, Twitter, Spotify og en rekke andre nettsider.

 • Tredje nettangrep underveis

  Den amerikanske nettleverandøren Dyn advarer kundene om at et nytt DDoS-angrep er i gang. Det tredje nettangrepet er «godt planlagt og utført», melder CNBC. Det første angrepet skjedde like etter klokka 13 norsk tid, melder NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no