Hopp til innhold

Fagforbundet krever «storrengjøring» i eldreomsorgen

Den enkelte helsearbeider kan ikke lastes for de kritikkverdige forholdene NRK har avdekket i eldreomsorgen, mener Fagforbundet. Nå ber de om politisk handling.

– Dette stikker mye dypere enn den enkelte ansatte. Det er systemet som må endres, og dette er et politisk ansvar. Det er vondt som ansatt å gjøre alt man makter, men likevel ikke strekke til, sier leder Mette Nord i Fagforbundet i en pressemelding.

Forbundet organiserer 180.000 helsearbeidere.

– Hver eneste dag gjør helsearbeidere alt de kan for at pasientene skal få den pleien og verdigheten de har krav på. Samtidig ser vi en utvikling der flere pleietrengende på sykehjem må dele på færre ansatte, og at beboerne er stadig sykere. Dette blir dokumentert i NRKs dokumentar, skriver forbundet.

NRK har gjennom dokumentarserien «Omsorg bak lukkede dører» rettet fokuset på eldreomsorgen og avdekket systematiske mangler.

– Nå må det en storrengjøring til i eldreomsorgen, med hele faste stillinger, bedre oppgavedeling og bedre bemanning. Bare slik sikrer vi dagens og fremtidens eldre en verdig alderdom, sier Nord.

(©NTB)

Mette Nord under landsmøtet til Fagforbundet
Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no