Hopp til innhold

Enighet i lønnsoppgjøret mellom KS og Akademikerne

Det er enighet i lønnsoppgjøret mellom KS og Akademikerne.
Enigheten omfatter tariffavtalen for 28 000 medlemmer i kommunene, og lønnen til 6000 lektorer sentralt.
Legenes særavtale for legetjenesten i kommunene var også en del av meklingen.
Resultatet er en økonomisk ramme på 5,2 prosent

– KS er glad for at vi med Riksmeklerens hjelp kom fram til en løsning med Akademikerne og dermed har gjennomført årets hovedtariffoppgjør i kommunesektoren uten konflikt, sier arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø i KS i en pressemelding.

Kommuneorganisasjonen ble enig om en forhandlingsløsning med LO, Unio og YS 1. mai, men Akademikerne valgte da å bryte forhandlingene.

Partene møttes dermed hos Riksmekleren med frist ved midnatt 23. mai. En drøy time etter at fristen gikk ut, kom partene til enighet.

Partene er også enige om kommunelegeavtalen. KS og Legeforeningen ble tidligere i år ikke enige om særavtalen, og da Akademikerne, som Legeforeningen, er en del av, brøt forhandlingene 1. mai, ble også kommunelegeavtalen sendt til mekling.

– Resultatet av meklingen er en løsning som gir fastlegene et styrket arbeidsvern. Den nye kommunelegeavtalen vil også bidra til en mer stabil heldøgns legetjeneste til innbyggerne i landets kommuner, sier Gangsø.

– Jeg er glad og lettet over at Legeforeningens langvarige kamp for bedre vern på legevakt har ført til konkrete resultater. Dette er et viktig skritt på veien mot å gjøre kommunene til en mer attraktiv arbeidsplass, sier president i Legeforeningen Anne-Karin Rime i en pressemelding.

(NTB/NRK)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no