Hopp til innhold

Elleve drept i sammenstøt i Mexico

Elleve personer er døde etter et sammenstøt mellom gjengkriminelle og landsbyboere sentralt i Mexico, opplyser myndighetene.

Dramatiske videobilder viser landsbyboere med sigder og gevær som jager mistenkte gjengkriminelle, mens det skytes salver fra automatvåpen.

Politiet i delstaten Mexico sier sammenstøtet skjedde i landsbyen Texcaltitlan, rundt 130 kilometer sørvest for landets hovedstad. Ifølge politiet er åtte av de drepte gjengmedlemmer, mens tre landsbyboere ble drept.

Politiet opplyser ikke hvilken gjeng de drepte tilhørte, men det voldelige narkotikakartellet Familia Michoacana har dominert området det siste tiåret.

På videoen ser det ut til at angriperne har militærlignende uniformer. Noen av dem gikk med hjelm. Landsbyboerne ser ut til å tenne på lik og på angripernes kjøretøy.

Lokale medier sier medlemmer fra kartellet møtte opp og krevde beskyttelsespenger fra lokale bønder. Dette er ikke bekreftet av myndighetene, men det er kjent at mexicanske karteller tidligere har presset næringsdrivende for penger. Noen ganger har de angrepet eller tent på eiendommene til dem som nekter å betale.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no