Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 9. mars

• Donald Trump skal møte til Kim Jong-un til samtaler.
• Kritikken hagler mot Donald Trumps tollavgjørelse.
• Kvinne i rullestol ranet i Oslo.

Dette skjedde i natt 9. mars

Dette skjedde natt til 9. mars.

Foto: Richard Drew / Joshua Roberts / orean Central News Agency / AP Photo / Reuters

Kim Jong-un har invitert Donald Trump til samtaler, og presidenten har takket ja.

Det kunngjorde lederen for den sørkoreanske delegasjonen i USA, Chung Eui-yong, på en pressekonferanse natt til fredag norsk tid. Det er ventet at Trump og Kim vil møtes innen mai.

Trumps pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders bekrefter at Trump vil takke ja til invitasjonen, og opplyser at tid og sted for møtet vil bli bestemt senere.

– Vi ser fram til atomnedrustning av Nord-Korea. I mellomtiden opprettholder vi alle sanksjoner og maksimalt press, sier Sanders.

– Store framskritt er gjort, men sanksjonene vil fortsette frem til vi har kommet til en avtale, skriver presidenten selv på Twitter.

Donald Trump og Kim Jong-Un

Et møte mellom USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un vil være historisk.

Foto: Kcna Via Kns Nicholas Kamm / AFP

Donald Trumps beslutning om å innføre tollsatser på stål og aluminium har vekket kraftige reaksjoner både i egne rekker og internasjonalt.

– Jeg er uenig med avgjørelsen hans og frykter utilsiktede konsekvenser. Men jeg er glad presidenten har lyttet til mine og andres bekymringer og har inkludert unntak for noen amerikanske allierte. Men det burde vært flere, sier Paul Ryan, Republikanernes leder i Representantenes hus.

Trumps tollavgjørelse har også vekket harme blant handelspartnere som Kina, Brasil og EU, som alle har truet med å slå hardt tilbake.

Både Frankrikes finansminister, Bruno Le Maire, og Japans utenriksminister, Taro Kono, omtaler avgjørelsen som beklagelig. Også Storbritannia har kritisert de nye satsene.

Paul Ryan

Republikanernes leder i Representantenes hus, Paul Ryan, har hele tiden vært klar på at han er uenig med presidentens tollavgjørelse.

Foto: J. Scott Applewhite / AP

En kvinne i rullestol ble kastet i bakken og frarøvet personlige eiendeler i Oslo natt til fredag.

Politiet fikk melding om hendelsen, som skjedde i sentrum av Holtet, ved 01.30-tiden.

– Det hadde vært et basketak der, hvor en mann hadde kastet seg over kvinnen, for så å kaste henne i bakken. Hun ble frastjålet sine personlige eiendeler, og mannen løp fra stedet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Stokkli sier til NRK at flere politipatruljer og en hundepatrulje søkte i området etter mannen, som er i 20-årene.

– Etter et sporsøk fra hundepatruljen ble vedkommende pågrepet, sier han. Kvinnens eiendeler ble funnet på mannen, som nå er kjørt til arresten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no