NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 6.mai

- Skogbrann i Canada kan svelge en hel by
- Store kutt i mediebransjen
- Narko-aksjon mot russebuss i Drammen

0605

Skogbrannen i Canada kan svelge Fort McMurray

De enorme skadene etter skogbrannen i Alberta i Canada gjør det umulig å forutsi når de titusenvis av evakuerte menneskene kan flytte hjem, opplyser provinsmyndighetene. 88.000 mennesker fra Fort McMurray, som ligger midt i Albertas oljesandområde, ble evakuert bort fra byen tirsdag. Ingen liv har gått tapt i brannen, men byen står i fare for å brenne helt ned. Over 2.000 bygninger er blitt totalt ødelagt av flammene. Torsdag hadde brannen spredd seg til et område på om lag 850 kvadratkilometer.

Store kutt i mediebransjen

Den norske mediebransjen har gjennomført kutt for over en milliard de siste to årene. De neste årene planlegges det kutt på ytterligere en milliard. Bare i år kan så mange som 500 årsverk forsvinne fra mediebransjen, skriver Dagens Næringsliv. Tirsdag ble det klart at TV 2 skal kutte kostnadene med 350 millioner kroner fram mot 2020. Kilder sier til avisen at minst 150 ansatte kan bli berørt. I tillegg planlegges det kutt for til sammen 605 millioner kroner i mediehusene Schibsted, Polaris Media, Discovery, Aller (Dagbladet), Discovery og NHST (Dagens Næringsliv). NRK har siden 2014 redusert bemanningen med 330 årsverk, og i år skal det tas ytterligere 50 årsverk.

Narko-aksjon mot russebuss i Drammen

Politiet har beslaglagt narkotika og pågrepet åtte personer i en aksjon mot en russebus i Drammen. Alle de åtte pågrepne er menn. De er siktet for bruk eller besittelse av narkotika. Det skal først og fremst være snakk om mindre beslag av narkotika, som var beregnet til eget bruk. 20 russ fikk lov til å forlate bussen etter aksjonen. Bussen var på vei til Stavanger og helgens russetreff da politiet slo til.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no