Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 4. mai

•To personer funnet alvorlig skadd i Flekkefjord.
•Storbrann i Porsgrunn slukket.
•Frode Bergs advokat vurderer å ta saken til Strasbourg.

Dette skjedde i natt 4. mai

Dette skjedde natt til 4. mai.

Foto: Pavel Golovkin / NRK / AP

To personer funnet alvorlig skadd i Flekkefjord.

Agder politidistrikt fikk klokken 22.30 torsdag kveld melding om at to personer er funnet alvorlig skadet utenfor sentrum av Flekkefjord i Vest-Agder.

Begge de to personene er fraktet til sykehus, den ene er fraktet til Stavanger universitetssykehus, den andre til Oslo universitetssykehus, Ullevål. Tilstanden for begge karakteriseres som alvorlig.

– Vi står midt i en alvorlig og uavklart situasjon. To personer er funnet med alvorlige skader, sier seksjonsleder ved felles etterforskning i Agder politidistrikt, Leif Vagle.

Agder politidistrikt opplyser fredag morgen at de har bedt om bistand av krimteknikere fra Kripos i forbindelse med etterforskning av saken.

Storbrann i Porsgrunn slukket.

Like før klokken 5 fredag morgen får NRK beskjed fra folk på brannstedet i Porsgrunn om at brannen er slukket. Det pågår likevel noe etterslukking inne i huset, men dette antas å være ferdig innen klokken 8 i dag.

Totalt ble 19 personer evakuert i forbindelse med brannen. Det er ikke meldt om personskader, og det er heller ikke meldt om savnede i forbindelse med brannen.

Operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt Rune Hunshamar sier til NRK at politiet nå vil undersøke både teknisk og taktisk hva som er årsaken til brannen, og forteller at politiet er interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha opplysninger.

Operasjonslederen roser mannskapene på brannstedet som klarte å hindre at brannen spredde seg.

– De har gjort en formidabel innsats, sier han.

Det brant torsdag kveld i en trebygning i Porsgrunn.

Vurderer å ta Frode Bergs sak til Strasbourg

Dersom norske myndigheter ikke får Frode Berg løslatt er hans eneste alternativ å ta saken til Strasbourg, sier hans russiske advokat Ilja Novikov til VG.

– Jeg vil i samarbeid med Novikov vurdere og eventuelt fremme saken for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) i Strasbourg før sommeren, sier Bergs norske advokat Brynjulf Risnes til avisen.

Han understreker at det beste selvfølgelig ville være om det kom i stand en avtale mellom Norge og Russland.

– Hva sjansene er for dette, vet vi ikke. Vi antar at UD gjør det de kan, sier Risnes til avisen.

Frode Berg i retten i Moskva 3. mai 2018
Foto: Morten Jentoft, NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no