Dette skjedde natt til 31. mai

- Flest sa nei til sammenslåing
- Regjeringen følger ingen oljeråd
- Mislykket oppskyting i Nord-Korea
- Argentinas president flytter hjem offshore-penger

Dette skjedde i natt – 31. mai 2016
Foto: Carlo Allegri/Lee Jin-man / REUTERS/AP/AFP

Flest sa nei til sammenslåing

Etter nok en supermandag, da 47 kommuner holdt folkeavstemning om kommunesammenslåing, er det bare ti av dem som stemmer ja. De fleste, 34 kommuner, stemmer nei til sammenslåing. Så langt har flertallet i de fleste folkeavstemningene stemt nei, men valgdeltakelsen har også vært lav. Til sjuende og sist er det Stortinget som skal tegne det nye kommunekartet, noe som etter planen skal skje neste vår.

Regjeringen følger ingen oljeråd

Regjeringen har ikke fulgt noen av rådene fra Miljødirektoratet i spørsmål om oljeutlysning. Det viser en undersøkelse gjort av Naturvernforbundet, skriver Dagsavisen. Oversikten viser at Bondevik 2-regjeringen fulgte tre av 10 råd, Stoltenberg.-regjeringene fulgte 2 av 10 oljeråd, mens Solbergs sittende regjeringen så langt ikke har fulgt et eneste.

Dagsavisen: Regjeringen har fulgt 0 miljøråd

– Mislykket oppskyting i Nord-Korea

Sør-Koreansk militære mener Nord-Korea har mislykkes med en oppskyting i morgentimene i natt. Det er uklart hva slags oppskyting det skal være snakk om. Nord-Korea har i det siste gjort flere atomprøvesprengninger, den fjerde i januar i år. I februar skapte landet uro ved å teste en langdistanserakett, og i april tre antatte tester av Musudan-missiler. De har en mulig rekkevidde på 3,500 kilometer, og kan dermed nå Guam i Mikronesia, som er amerikansk territorium i stillehavet.

CNN: North Korean missile launch attempt apparently failed, South Korea says

Argentinas president flytter hjem offshore-penger

Argentinas president, Mauricio Macri, sier han vil hente hjem 1,3 millioner dollar(10,8 millioner kroner) han har plassert på Bahamas og investere pengene i argentinske statsobligasjoner i stedet. Macris sparepenger i skatteparadis ble offentliggjort gjennom Panama-avsløringene. Han ble valgt til president nettopp på løfter om å få fart på økonomien igjen og rydde opp i korrupsjonen i landet.

New York Times: Argentine President Mauricio Macri Will Repatriate Savings From Bahamas

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no