Dette skjedde natt til 30. november

- Mann trengte seg inn i bil og tvang kvinne til å kjøre
- 22 mennesker innesperret i gruve i Kina
- Steven Mnuchin blir ny finansminister i USA

Morgenpakke 30. november 2016
Foto: Drew Angerer / AFP

Mann trengte seg inn i bil og tvang kvinne til å kjøre

Politiet har i natt pågrepet en mann som skal ha trengt seg inn i bilen til en kvinne i Drammen. Mannen skal ha truet kvinnen til å kjøre henne til Mjøndalen, der bilen kolliderte i autovernet. Politiet tror også hendelsen kan ha en sammenheng med en bilbrann i Konnerudgata i Drammen. Mannen er i 20-årene. Han var ruset og er kjent av politiet fra tidligere.

22 personer er innesperret under jorden

I Kina er 22 mennesker innesperret i en underjordisk gruve. Redningsmannskaper forsøker nå å komme seg ned til gruvearbeiderne. Ulykken ved gruven skjedde i går i byen Qitaihe i Heilongjiang-provinsen nordøst i Kina, ifølge statlige medier. Årsaken til ulykken er ikke kjent. 31. oktober omkom 33 personer i en eksplosjon i en gruve i Chongqing i Kina, kun uker etter en annen gasseksplosjon i en gruve i Guizhou-provinsen som krevde sju menneskeliv. 931 gruvearbeidere omkom i ulykker i Kina i 2014. Tall for 2015 og 2016 er ikke offentliggjort.

Kjent filmprodusent blir finansminister i USA

Filmprodusent og finansmann Steven Mnuchin blir ifølge flere amerikanske medier finansminister for påtroppende president Donald Trump. New York Times skriver at det er ventet at Mnuchin blir utpekt som ny finansminister onsdag. 53-åringen begynte karrieren sin hos Goldman Sachs, før han opprettet sitt eget hedgefond, flyttet til vestkysten og opprettet et produksjonsselskap som blant annet står bak filmsuksesser som X-Men og Avatar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no