Dette skjedde natt til 28. juli

** Tim Kaine utpekt til visepresidentlandidat
** Resultatløs leteaksjon utenfor Hitra
** Apple har solgt iphone nummer en milliard

Tim Kaine løfter armene / En mann med to Iphone-smarttelefoner
Foto: AP Photo/Matt Rourke/REUTERS/Damir Sagolj

Tim Kaine formelt utpekt til visepresidentkandidat

Tim Kaine er formelt valgt som visepresidentkandidat for demokratene. Det skjedde under partiets landsmøte i Philadelphia onsdag kveld. 58 år gamle Kaine er senator for Virginia. Hillary Clinton ble i går natt formelt valgt som partiets presidentkandidat. Valget av ny president i USA skjer i november i år.

Resultatløs leteaksjon utenfor Hitra

Det ble satt i gang et omfattende søk etter observasjoner av to nødraketter i området ved øyene Hitra og Frøya i Sør-Trøndelag natt til torsdag. Etter om lag tre timer ble aksjonen avsluttet uten funn. Redningsskøyta RS Horn Flyer og kystvaktskipet Njord ble sendt ut til området. I tillegg bidro et Sea King-helikopter. Ingen personer er meldt savnet i området.

Apple har solgt en milliard iphones

Apple sier selskapet har solgt 1 milliard iPhoner siden smarttelefonen ble introdusert for ni år siden. IPhone har blitt et av de viktigste og mest vellykkede produktene i historien og et av dem som har gjort mest for å forandre verden, sier Apple-sjef Tim Cook. Selskapets smarttelefon nummer 1 milliard ble solgt forrige uke, men toppsjefen avslører ikke hvor eller nøyaktig når. Kunngjøringen kommer dagen etter at selskapet meldte om fallende salg av iPhone siste kvartal. Økt konkurranse og et mettet marked for smarttelefoner byr på utfordringer for Apple.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no