Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 27. juli

** Hillary Cinton formelt valgt som presidentkandidat
** 19 reinsdyr drept i påkjørsel i Finnmark
** Over 100 evakuert da rekkehus brant i Nittedal

Dette skjedde i natt 270716
Foto: Reuters

Hillary Clinton demokratenes presidentkandidat

I USA er Hillary Clinton utnevnt som demokratenes presidentkandidat. Det skjedde på partiets landsmøte i natt i Philadelphia. Det var ventet at Clinton ville bli valgt på landsmøtet, og hovedutfordreren Bernie Sanders har bedt demokratene samlet seg bak Clinton. Hun er den første kvinnelige presidentkandidaten fra ett av de store partiene i USA.

19 reinsdyr drept i påkjørsel

Til sammen 19 reinsdyr ble drept eller måtte avlives etter at en personbil kjørte inn i en reinsdyrflokk på E6 i Finnmark. Påkjørselen skjedde i Stokkedalen, mellom Alta og Hammerfest, like før klokka 23. Føreren av bilen er uskadet etter hendelsen, men det er store skader på bilen. Politiet sier det er svært sjelden at så mange reinsdyr blir påkjørt samtidig.

Tre boliger totalskadet av brann i Nittedal

Minst tre leiligheter er totalskadet etter brann i et rekkehus med seks boenheter Åneby i Nittedal kommune. Ingen mennesker skal ha blitt skadet, men fem beboere ble sendt til legevakten for sjekk Brannen er nå under kontroll. på grunn av fare for spredning ble rundt 100 personer evakuert fra nabobugningene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no