Dette skjedde natt til 25. januar

**Trump bekrefter bygging av muren
**Fanger på rømmen i Brasil
**USA vurderer utbetaling til Palestina

Dette skjedde i natt – 25. januar 2017
Foto: Junior Aceituno / Rick Wilking / JORNAL DA CIDADE / AFP / REUTERS

Trump bekrefter bygging av muren

President Donald Trump planlegger å ta de første beslutningene som angår innvandring til USA idag, med bygging av en mur langs grensen til Mexico. I følge avisen New York Times planlegger Trump å signere en presidentordre om at føderale midler skal styres inn mot byggingen av muren. Denne signeringen skal i følge avisen skje når Trump besøker det amerikanske sikkerhetsdepartementet idag. Ytterligere vedtak vil bli fattet de nærmeste dagene, sier en talsmann.

Les mer her: Trump to Order Mexican Border Wall and Curtail Immigration - The New York Times Trump i natt: – Vi skal bygge muren! - Donald Trump - VG

Fanger på rømmen i Brasil

Politiet i Brasil jakter på 52 personer som stakk av fra et fengsel i går. De rømte da cellene ble satt fyr på under ett opprør i fengselet i Bauru. I alt skal 152 innsatte ha rømt, mens 100 er pågrepet av militærpolitiet. Fengselsopprør er et stort problem i Brasil. To rivaliserende bander slåss om kontrollen i de overfylte fengslene.

USA vil vurdere utbetaling til Palestina.

Det amerikanske utenriksdepartementet vil vurdere Obama-administrasjonens avgjørelse om å gi 221 millioner dollar til Palestina. Departementet sier de vil vurdere utbetalingen og justere den, slik at det stemmer med Trump-administrasjonens prioriteringer. Kongressen hadde godkjent Palestina-finanseringen i budsjettåret 2015 - 2016, men den ble deretter blokkert av noen republikanske representanter på grunn av palestinernes søknad om medlemskap i internasjonale organisasjoner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no