Dette skjedde natt til 25. august

** Evakuerer titusener i Texas
** Mann døde i drukningsulykke i Telemark
** Varebilsjåføren løslatt i Rotterdam

Dette skjedde i natt 25.08.17

Evakuerer titusener i Texas
Ekstremværet Harvey har bygd seg opp til en orkan og nærmer seg kysten av Texas. Det er ventet å bli den kraftigste orkanen i USA på 12 år.

Myndighetene beordret evakuering av titusener av mennesker i lavtliggende områder. Fire av disse fylkene har beordret alle beboere til å evakuere og advarer alle som blir igjen om at de ikke er garantert redning.

Orkanvarsel

ORKANVARSEL: Et veiskilt advarer mot orkan i Hutchins, Texas. Titusenvis er bedt om å evakuere i sju fylker i delstaten.

Foto: Lm Otero / AP

Det nasjonale orkansenteret advarer og sier orkanen kan være livstruende når den treffer land og at uværet den bringer med seg, kan vare i flere dager.

Les mer: Titusener evakueres i Texas før orkan

Mann døde i drukningsulykke i Telemark

En mann er bekreftet død etter å ha falt i elva Kvenna i Vinje i Telemark, sent torsdag kveld. Mannen ble funnet på to meters dyp ved 2-tiden i natt, til tross for svært vanskelige leteforhold.

Den savnede falt ut av en robåt og i vannet i elva Kvenna like nord for Møsvatn, i nærheten av Mogen turisthytte.

– En av dem som var ombord i båten hadde klart å svømme i land. Den andre mannen ble tatt av strømmen, sier Vidar Aaltvedt, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Laster kart, vennligst vent...

Les mer: Mann døde i drukningsulykke i Telemark

Livløs kvinne hentet opp av Nidelva
En livløs kvinne i 20-årene ble brakt i land fra Nidelva i Trondheim og kjørt til sykehus. Det ser ut til å gå bra med kvinnen, opplyser politiet til NTB.

Politiet fortsatte å søke i området på grunn av uvisshet om det var flere mennesker i elva. Søket ble avsluttet rundt klokka 04:30.

Les mer: Livløs kvinne reddet opp fra Nidelva


Varebilsjåføren løslatt i Rotterdam
Varebilsjåføren som ble tatt inn til avhør i forbindelse med en terrortrussel mot et konsertlokale i Rotterdam i Nederland, er løslatt.

Spansk varebil

SPERRINGER: Nederlandsk politi sperret av området rundt den spanskregistrerte bilen ved en konsertarena i Rotterdam.

Foto: AP

– Etterforskerne har ikke funnet noen kobling mellom mannen og terrortrusselen, heter det i en uttalelse fra politiet i Rotterdam.

Les mer: Føreren av varebilen i Rotterdam er løslatt

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no