Dette skjedde natt til 24. juni

• Flere boligbranner - over 20 evakuert
• Fire døde i togulykke i Bangladesh
• Mexico styrker grensekontroll

Dette skjedde i natt 24. juni 2019
Foto: THOMAS MØRCH/AP Photo/Oliver de Ros

Flere boligbranner - over 20 evakuert
Det har vært boligbranner flere steder i landet i natt. Ved midnatt dro nødetatene til et brennende hus i Nesbyen i Hallingdal, som skal ha vært overtent da de kom fram. Ifølge NTB måtte flere som bodde i huset hoppe ut av vinduet, det skal være snakk om to voksne og ett barn. En av de voksne fikk lettere brannskader. I tillegg er 24 personer evakuert etter at det brøt ut en kraftig brann i en flermannsbolig i Mysen i Østfold. Der er det ikke meldt om skadde, og brannvesenet har kontroll på brannen.

Flere døde i togulykke i Bangladesh
I Bangladesh har fire mennesker mistet livet i en togulykke, og 15 andre er kritisk skadet. Fem vogner av et passasjertog sporet av da en jernbanebru kollapset nordøst i landet. Ifølge nyhetsbyrået AP var toget på vei til hovedstaden Dhaka. Det er uklart hva som gjorde at brua falt sammen, og lokale TV-stasjoner melder at så mange som 100 er skadd totalt.

Mexico styrker grensekontroll
Mexico har sendt 6.000 vakter fra nasjonalgarden til grensene for å hindre migranter i å passere gjennom landet, ifølge NTB. Det skjer etter press fra USA, som har truet med straffetoll for å få Mexico til å begrense mengden mennesker som beveger seg gjennom landet mot USA. I helga har væpnede vakter ved grensene i sør stanset flere hundre.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no